Hoe werken wij?

De boomkwekerij werkt nauw samen met enkele instellingen zoals de tuinbouwschool te Hoogstraten, onderzoekcentrum ILVO te Melle voor de ontwikkeling van nieuwe soorten hortensia’s zoals Pinky Winky, Mega Mindy en Bobo en andere instellingen.

Onze kwekerij is ook aangesloten bij Best-Select. De missie van Best-Select is om kwaliteitsvolle nieuwigheden binnen het assortiment sierbomen op de markt te brengen. Hierbij focussen we ons op de ontwikkeling van resistente, duurzame cultivars die de consument aanspreken met een attractieve uitstraling.

Toekomst

Kwaliteit
Staat hoog in het vaandel van de Boomkwekerij Damen. Gebruik makend van natuurlijke producten wenst men sterke planten te telen zodat het gebruik van chemicaliën wordt vermeden of tot een minimum herleid. Ook de ontwikkeling en de exclusiviteit van nieuwe soorten blijft een prioriteit. Kwaliteit staat borg voor onze toekomst. Momenteel behoren afnemers in België, Nederland, Duitsland, Polen, Italië, Denemarken en Tsjechië tot onze klanten.

Ecologie
Werkzaam in de groene sector zijn we nauw met de natuur verbonden. Door (soms simpele) ingrepen helpen we de natuur een handje. Bij investeringen wordt dan ook altijd rekening gehouden met het ecologisch aspect. Eigen recyclage bespaart veel afval, groenafval wordt gecomposteerd. Met regenwater worden de serres beneveld en de planten gegoten.

Samenwerking
Naast onze coöperatie met andere kwekers zullen we ons blijven focussen op nieuwe ontwikkelingen in de sector via samenwerking met diverse instellingen. Ook de ontwikkeling van nieuwe soorten tuinplanten blijft een aandachtspunt. Ons familiebedrijf blijft ook samenwerken met de tuinbouwschool. Zo geeft ze de gelegenheid aan stagiairs om de stiel op een correcte manier middels de laatste technieken aan te leren.